Wie zijn wij?

Het Rotterdamse popkoor PuurZangEnzo is in 1999 opgericht en staat onder leiding van Arjen Heijboer. Hij arrangeert de liedjes, die het koor aandraagt, op verrassende wijze voor zes stemgroepen: hoge en lage sopranen, tenoren, baritons, hoge en lage alten.

Enzo?
Als de liedjes mooi klinken en iedereen ze uit het hoofd kent, bedenken leden van het koor bewegingen en danspasjes, die bij de songs passen. Want we heten niet voor niets PuurZangEnzo! Het koor zorgt ervoor dat er een dynamisch geheel ontstaat, zodat het erg leuk wordt om naar te kijken.

Thuis oefenen
Leden studeren thuis hun eigen partij in. Dit kan soms aan de hand van de bladmuziek, maar in ieder geval kan je je stempartij beluisteren op en downloaden vanuit het besloten deel van de website.

Commissies
PuurZangEnzo is een vereniging waar iedereen die dat wil in commissies mee kan denken over de repertoirekeuze, p.r.-activiteiten, kledingkeuze voor optredens, uitjes, workshops enzovoort.

Meer dan zingen
PuurZangEnzo vindt het gezellige aspect heel belangrijk. Naast de wekelijkse repetities en de optredens zijn er leuke activiteiten, zoals een nieuwjaarsborrel, een weekendje weg, een workshop enzovoort. En ja, natuurlijk wordt er dan ook vaak spontaan gezongen!

  • Hoge alten

  • Hoge sopranen

  • Baritons / Bassen

  • Lage sopranen

  • Lage alten

  • Tenoren

Ons repertoire

Popkoor PuurZangEnzo zingt een dwarsdoorsnede van popmuziek van de afgelopen veertig jaar, maar zeker geen middle of the road. Wij werken al geruime tijd met thema’s. In onze laatste theatershow “What’s in a name” waren namen, en alles wat daarmee verband kan houden, de basis van de songs. Inmiddels zijn we druk aan het repeteren voor ons nieuwe programma dat in het teken staat van ons naderend 25-jarig jubileum.

Naast de uptempo, vrolijke nummers hebben wij ook een uitgebreid repertoire opgebouwd waarmee we regelmatig optreden bij gedenkdiensten. Deze nummers zijn meer ingetogen en de choreografie wordt geheel aangepast aan de wens van de klant.

Nummers worden met behulp van kleding, accessoires, filmbeelden en choreografie tot een verhaal gesmeed. Wij maken programma’s van ongeveer 2x drie kwartier, die we regelmatig opvoeren. Thema’s die we eerder gebruikten zijn: Kunst, Radio en Televisie, Het gaat altijd over liefde, Rond de wereld (thema Reizen), Film, Revolutie, een verzameling Grootste Hits van Popkoor PuurZangEnzo, een programma waarin Taal centraal stond en Life is a Circle.

Benieuwd welke nummers het zijn? Kom eens langs bij een optreden of op een repetitieavond.

© Copyright - PuurZangEnzo